Strandwalfestival 2022 in alle opzichten een groots Rijswijks feest!

,

De organisatie van het Strandwalfestival kijkt zeer tevreden terug op de drie meer dan geslaagde festivaldagen van het afgelopen weekend in Rijswijk: ruim 40.000 bezoekers, prachtige optredens en een markt met ruim 80 kraampjes. Ondanks een natte start op de vrijdagavond groeide het festival tijdens een verder zonnig weekend uit tot een fantastische happening. Mooie ontmoetingen, een geweldige sfeer, sportievelingen en veel lachende gezichten. Rijswijk heeft zich weer van haar beste kant laten zien.

Het begon op de vrijdagavond met Strandwal 100% FRESH, de alcoholvrije feestavond voor de Rijswijkse jeugd. Op het PLUS Jongenotter podium traden DJ Daim, NOBU, Kevin, Johny 500, Bilal Wahib met als klapstuk aan het eind van de avond Freddy Moreira op. Samen maakten zij er ondanks de incidentele regenbuien een groots feest van. Een goed begin van een verder zonovergoten festivalweekend.

Op zaterdag werd de dag afgetrapt met de Strandwalmarkt. Op de markt stonden ruim 80 kraampjes met lokale organisaties, bedrijven en activiteiten. Lokale talenten maakten van de zaterdagmiddag op het Cultuurpodium, het PLUS Jongerenotterpodium, Ton’s on tour/DELA podium en in de Bonifatiuskerk er weer een echt Rijswijks feestje van. De kleurrijke stoet van de DELA Lampionnenoptocht trok met 250 lampionnen door het verlichte Rijswijkse Bos en zorgde voor een indrukwekkend feeëriek schouwspel. Op de zaterdagavond moest de toegang tot het stampvolle festivalterrein uit veiligheidsredenen worden afgesloten en kon de lange rij wachtenden door het weer vertrekkende publiek mondjesmaat worden toegelaten tot Strandwal LIVE met spetterende optredens van Jewelste, Captain Midnight Band, OG3NE en Shirma Rouse.

De laatste festivaldag op zondag zat boordevol gezellige en sportieve activiteiten. Veel gezinnen, jong en oud, kwamen af op de Strandwal Familiedag. De Rijswijkse sportievelingen lieten zich ’s morgens  van hun beste kant zien tijdens Strandwal Fris & Fruitig. ‘s Middags waren er rondom jeugdcentrum Don Bosco diverse optredens van de Rijswijks Muziekschool. Andere publiekstrekkers waren het dierenpaviljoen, een roofvogelshow, het grootste springkussen ter wereld, activiteiten van de Martin Luther King Scoutinggroep, de kinder-, les en hobbytuinen en een jazzmiddag bij Paviljoen Te Werve.

Het bestuur van het Strandwalfestival kijkt met trots terug op een fantastisch weekend. Voorzitter Koen Caminada: “Door samenwerking met tal van organisaties en vrijwilligers drie dagen stampvolle festivaldagen en feest door en voor Rijswijkers. Dit zet Rijswijk op de kaart!”

Het bestuur van het Strandwalfestival is de gemeente Rijswijk, politie, de veiligheidsdiensten, alle vrijwilligers, bedrijven, de lokale media, horeca, sponsoren, de enthousiaste medewerkers van Sport Heroes en met name de vele duizenden bezoekers bijzonder dankbaar voor hun bijdragen aan de inmiddels 13e editie van het Strandwalfestival.


Copyright foto’s: Christopher A. Dominic / Lauren Marijnissen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *