Strandwalfestival

Organisatie Strandwalfestival in handen Sportief Besteed Groep30 november 2018 17:45

De organisatie van het Strandwalfestival in 2019, 2020 en 2021 is gegund aan Sportief Besteed Groep (SBG). Het bestuur van het Strandwalfestival heeft SBG geselecteerd uit drie inschrijvers.SBG maakte met haar inschrijving duidelijk over enorm veel kennis van Rijswijk te beschikken en heeft daarnaast een breed netwerk in de gemeente. Bovendien sprak de verfrissende en vernieuwende blik op het festival het bestuur erg aan.

SBG is momenteel in Rijswijk bekend als bestuurder van Haaglanden Beweegt. Haaglanden Beweegt houdt zich als uitvoeringsorganisatie in Delft, Rijswijk en Den Haag bezig met het organiseren en coördineren van sportieve en culturele activiteiten. De uitvoering van het Strandwalfestival ligt bij Sport Heroes, de partij binnen SBG die gespecialiseerd is in marketing & events. Zo organiseerden zij bijvoorbeeld de Humanizing Sports Conference in Sparta Stadion Rotterdam en vindt jaarlijks het Ontdekkersevenement plaats op het terrein van In de Boogaard.

Algemeen bestuurder Stefan Barrett: ‘De gunning van deze opdracht is een prachtig vervolg op alles wat we momenteel in de regio doen. We hebben er zin in om samen met onze partners invulling te geven aan dit Rijswijkse evenement.’

Eigentijds karakter
Als vaste deelnemer en bezoeker van het Strandwalfestival kent SBG de waarde van het evenement. ‘We willen de goede elementen zeker behouden, maar daarnaast zorgen voor een vernieuwend en eigentijds karakter’ geeft Stefan Barrett aan. ‘Zo brengen we het festivalgevoel op een hoger niveau en gaan we de Rijswijkse jeugd nog intensiever betrekken’.  

Overeenkomst
Dinsdag 20 november is de overeenkomst ondertekend door het bestuur van het Strandwalfestival en SBG. ‘We kijken erg uit naar de samenwerking en willen samen een sprankelende Strandwaleditie in 2019 neerzetten’, aldus Judith Olsthoorn, medewerker communicatie binnen het bestuur Strandwalfestival.