12 t/m 14 september 2014 in Rijswijk

festival

 

Wat is het Strandwalfestival?

Het Strandwalfestival (SWF) is sinds 2009 in Rijswijk het jaarlijkse kunst-, cultuur- en sportfestival voor en door alle Rijswijkers. Dat zijn niet alleen de bewoners, maar ook de vele duizenden mensen die voor hun werk naar Rijswijk komen. Het vijfde jaarlijkse SWF vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 15 september. De organisatie verwacht 25.000 bezoekers. De kernboodschap van het SWF is om inwoners, lokale organisaties en bedrijven in Rijswijk met elkaar te verbinden. Tijdens het SWF maken zij kennis met de vele activiteiten, die tal van organisaties hebben te bieden op het gebied van cultuur, kunst, sport en maatschappelijk.

Wat is een strandwal?

Een strandwal is de plek waar de eerste bewoners hun huizen neerzetten op een prehistorische duinenrij. De Rijswijkse strandwal is in feite de huidige Van Vredenburchweg – vroeger de Zandweg genaamd – en loopt door Oud-Rijswijk via de Herenstraat tot aan de Haagweg. Vandaar de naam Strandwalfestival! Deze route wordt sinds 2009 jaarlijks in de aanloop naar het festival omgedoopt tot de Strandwalboulevard.

De Strandwalboulevard

De Van Vredenburchweg in Rijswijk is van 13 t/m 15 september 2013 omgedoopt tot de Strandwalboulevard. Met het openbaar vervoer het beste te bereiken met tramlijn 17 vanaf station CS en HS Den Haag of station Rijswijk halte Van Vredenburchweg. Komt u met de auto dan neemt u richting Rijswijk Centrum, postcode 2282 SE.

 

handout_web

partners

twitter